กล้วยบวชชี [Banana In Coconut Milk.] - เมนูวันนี้
Latest MANU:

กล้วยบวชชี [Banana In Coconut Milk.]


ส่วนผสมขนม (Ingredient.)
1.กล้วยน้ำว้า 8 - 10 ลูก (เลือกห่ามๆ ไม่สุกมาก) 1. Cultivated banana 8-10 results (impulsive selected was                                                                                 very undercooked).
2.กะทิ 500 กรัม                                                    2. 1000 grams of coconut milk.
3.ใบเตย 2 ใบ                                                       3. 2 pandan leaves.
4.น้ำตาลปี๊บ 40 กรัม                                            4. 40 grams of sugar.
5.น้ำตาลทรายขาว 40 กรัม                                  5. 40 grams of sugar.
6.เกลือ 1/2 ช้อนโต๊ะ                                            6. Salt 1/2 tbsp.

ขั้นตอนการปรุง:
         นำกล้วยไปนึ่งในน้ำเดือดประมาณ 3-5 นาที หรือนึ่งจนกระทั่งผิวกล้วยเริ่มแตกออก จึงปิดไฟและนำออกมาปอกเปลือกและให้พอดีคำ. นำกะทิไปต้มในหม้อและใส่ใบเตยลงไปด้วย เมื่อเดือดแล้วจึงใส่กล้วยที่หั่นไว้แล้วลงไป ตามด้วยน้ำตาลปี๊บ, น้ำตาลทรายขาวและเกลือ. ปล่อยทิ้งไว้ให้เดือดอีกประมาณ 3 นาที. อย่าต้มนานจนเกินไปเพราะจะทำให้กล้วยเละ กล้วยควรจะยังแข็งนิดหน่อย จากนั้นตักใส่จานและเสริฟทันที

The process of cooking.
            The banana steamed in boiling water or steam for 3-5 minutes until the skin begins banana split. So turn off the power and remove the peel and bite. Bring milk to a boil in a pot and put it with pandan. When boiling, then add the sliced ​​bananas, then down. Followed by sugar, white sugar, and salt. Let it boil for about 3 minutes., Do not boil too long because it will make it mushy banana. Bananas should be a little stiff. Then plate and serve immediately.

Share this article :

แสดงความคิดเห็น

 
Copyright © 2013. เมนูวันนี้ - All Rights Reserved