ยำหนัง [ Yum Nang.] - เมนูวันนี้
Latest MANU:

ยำหนัง [ Yum Nang.]


ส่วนผสมอาหาร (Food ingredients.)
1.หนังแห้ง 200 กรัม                                1. Cow leather or Buffalo leather dry 200 g.
2.พริกป่น 1/2 ช้อนชา                             2. Cayenne pepper 1/2 tsp.
3.กระเทียมสับ 1 ช้อนโต๊ะ                      3. 1 tablespoon chopped garlic.
4.น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ                           4. 2 tablespoons vegetable oil.
5.ใบมะกรูด (หั่นฝอย) 3 ใบ                    5. Kaffir lime leaves (sliced) 3 leaves.
6.ต้นหอม(หันฝอย) 1 ช้อนโต๊ะ              6. Spring onion (sliced​​) 1 tbsp.
7.ผักชี (หั่นฝอย) 1 ช้อนโต๊ะ                  7. Coriander (sliced​​) 1 tbsp.

ส่วนผสมน้ำพริกแกง (Curry paste mixture.)
1.พริกขี้หนูแห้ง 15 เม็ด                  1. 15 dried paprika seed.
2.กระเทียม 10 กลีบ                       2. 10 cloves of garlic.
3.หอมแดง 5 หัว                            3. 5 shallots head.
4.ข่าหั่น 1 ช้อนโต๊ะ                       4. 1 tablespoon slice galangal.
5.ตะไคร้ซอย 1 ช้อนโต๊ะ               5. Lemon grass, sliced ​​1 tbsp.
6.กะปิ 1 ช้อนชา                            6. 1 teaspoon shrimp paste.
7.เกลือ 1/2 ช้อนชา                       7. Salt 1/2 tsp.


 ขั้นตอนการปรุง:
             นำหนังแห้งไป ต้มให้สุกและพองตัว ประมาณ ครึ่งชั่วโมง. โขลกเครื่องแกงรวมกันให้ละเอียด. เจียวกระเทียมกับน้ำมัน ใส่เครื่องแกงที่โขลกไว้ลงผัดให้หอม จากนั้นใส่พริกป่น. ใส่หนังที่ต้มแล้วลงผัดให้เข้ากัน พอสุก ใส่ใบมะกรูด ปิดไฟ. ตักใส่จาน โรยหน้าด้วย ต้นหอม ผักชีซอย.


The process of cooking.
              Bring to a boil, cooked, dry Leather and puffy, about half an hour. Pounded spices together thoroughly. Fry garlic with oil. Put the pounded spices into the aromatic . Then add cayenne pepper. A Leather that has been boiled down enough to cooked fried kaffir lime leaves turn light plate garnished with coriander Spring onion.
Share this article :

แสดงความคิดเห็น

 
Copyright © 2013. เมนูวันนี้ - All Rights Reserved