ยำหนัง [ Yum Nang.]
ส่วนผสมอาหาร (Food ingredients.)
1.หนังแห้ง 200 กรัม 1. Cow leather or Buffalo leather dry 200 g.
2.พริกป่น 1/2 ช้อนชา 2. Cayenne pepper 1/2 tsp.
3.กระเทียมสับ 1 ช้อนโต๊ะ 3. 1 tablespoon chopped garlic.
4.น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ 4. 2 tablespoons vegetable oil.
5.ใบมะกรูด (หั่นฝอย) 3 ใบ 5. Kaffir lime leaves (sliced) 3 leaves.
6.ต้นหอม(หันฝอย) 1 ช้อนโต๊ะ 6. Spring onion (sliced) 1 tbsp.
7.ผักชี (หั่นฝอย) 1 ช้อนโต๊ะ 7. Coriander (sliced) 1 tbsp.
ส่วนผสมน้ำพริกแกง (Curry paste mixture.)
1.พริกขี้หนูแห้ง 15 เม็ด 1. 15 dried paprika seed.
2.กระเทียม 10 กลีบ 2. 10 cloves of garlic.
3.หอมแดง 5 หัว 3. 5 shallots head.
4.ข่าหั่น 1 ช้อนโต๊ะ 4. 1 tablespoon slice galangal.
5.ตะไคร้ซอย 1 ช้อนโต๊ะ 5. Lemon grass, sliced 1 tbsp.
6.กะปิ 1 ช้อนชา 6. 1 teaspoon shrimp paste.
7.เกลือ 1/2 ช้อนชา 7. Salt 1/2 tsp.
ขั้นตอนการปรุง:
นำหนังแห้งไป ต้มให้สุกและพองตัว ประมาณ ครึ่งชั่วโมง. โขลกเครื่องแกงรวมกันให้ละเอียด. เจียวกระเทียมกับน้ำมัน ใส่เครื่องแกงที่โขลกไว้ลงผัดให้หอม จากนั้นใส่พริกป่น. ใส่หนังที่ต้มแล้วลงผัดให้เข้ากัน พอสุก ใส่ใบมะกรูด ปิดไฟ. ตักใส่จาน โรยหน้าด้วย ต้นหอม ผักชีซอย.
The process of cooking.
Bring to a boil, cooked, dry Leather and puffy, about half an hour. Pounded spices together thoroughly. Fry garlic with oil. Put the pounded spices into the aromatic . Then add cayenne pepper. A Leather that has been boiled down enough to cooked fried kaffir lime leaves turn light plate garnished with coriander Spring onion.
ป้ายกำกับ:
อาหารไทย(THAI FOOD)
แสดงความคิดเห็น